Passa al contingut principal

Els flamencs insinuen que hi ha una negociació internacional pel cas català



Una entrevista de Vilaweb al diputat belga Peter Luykx, que incomprensiblement ha passat desapercebuda, dóna a entendre que ja hi ha negociacions internacionals en marxa sobre la República Catalana.

 
Als flamencs se'ls escapa que ja hi ha una negociació sobre Catalunya.  

Peter Luykx és diputat del parlament belga i president del grup d’amistat que s’ha creat en aquella cambra per seguir de prop el procés català. És flamenc i membre del partit Nova Aliança Flamenca. Si ens fixem en les seves declaracions del dia 30 d'octubre del 2017 a l'entrevista que va concedir al periodista Andreu Barnils de Vilaweb, trobem aquesta perla:

"Han passat massa coses i tothom ha de saber que la negociació ha de servir per a establir les condicions del divorci, per a arribar a acords amb vista a les relacions futures entre Catalunya i Espanya. (...) Primer de tot, no crec que les eleccions resolguin el problema. Les eleccions només són una eina per a mesurar les posicions i les opinions de Catalunya."

A quina negociació es refereix el Sr. Luykx?  

Segurament a la negociació que ja varem insinuar en la hipòtesi de la taula de negociació a tres bandes ampliada en articles anteriors. Una "negociació" que ha d'establir "les relacions del divorci" entre Catalunya i Espanya després de les eleccions del 21D. El diputat flamenc ho diu prou clar. I també aclareix que les eleccions no es fan perquè hagin de resoldre res, sinó perquè "són una eina per mesurar les posicions i les opinions a Catalunya". Es a dir, que les eleccions són per calibrar la distribució de forces de cara a iniciar les negociacions a tres bandes. Tal i com varem predir. Creiem que aquestes declaracions indiquen que anem pel bon camí. També confirmen que és indispensable que les forces independentistes tinguin un excel·lent resultat de cara a iniciar les negociacions amb la màxima força possible.

La República Catalana és una realitat.

L'entrevista al Sr Luykx ha passat molt desapercebuda i és sorprenent, perquè és un pou d'informació. Molt recomanable la seva re-lectura. S'insinuen altres coses:

"El diàleg polític encara és possible i necessari, però no pas per a tornar a l’autonomia prèvia al procés. No hi ha retorn possible a la situació prèvia, després de tots els anys i la convocatòria d’un referèndum. Seria una estupidesa pensar que es pot tornar enrere. (...) Si Espanya fa ús de la força, fins i tot militar, pot quedar fora de la UE. Tanmateix, és una possibilitat que no preveig. Catalunya ha de preservar aquesta posició que s’ha guanyat, perquè a llarg termini la comunitat internacional es trobarà obligada a reconèixer la independència. (...) El govern espanyol refusa qualsevol diàleg polític. De fet, el govern espanyol es va aïllant a Europa. Com més persisteixin a refusar el diàleg més s’aïllaran a Europa. Per això, i m’agradaria repetir-ho, Catalunya és una realitat. Resistiu en la vostra posició i, com Puigdemont va demanar, feu desobediència pacífica. És una posició molt forta, la que teniu ara. (...) Penso, tal com vaig escriure ahir, que Catalunya és un realitat." 
 

Comentaris

  1. I potser ja fa dies que se'n parla; més dies i entre més gent de la que ara mateix sabem.

    ResponElimina
  2. Home, si la entrevista es va fer el 30 de Novembre de 2017, no ho acabo de veure clar...

    ResponElimina
    Respostes
    1. l'entrevista es del 30 d'octubre:

      " Si ens fixem en les seves declaracions del dia 30 d'octubre del 2017 a l'entrevista que va concedir al periodista Andreu Barnils de Vilaweb, trobem aquesta perla:"

      Elimina
  3. no crec que aquest simple diputat sàpiga si hi ha una negociació secreta. Si és secreta només ho poden saber poca gent perquè no hi hagi filtracions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. On es guardaven 10.000 urnes també era un secret i estaven guardades en milers de cases. No en varen trobar ni una i això que ho sabia molta gent

      Elimina
    2. Totalment d'acord. No ens ho podem creure perque en tinguem ganes. No hem de defallir pk això acaba de començar pel món el mateix dia 1 d'Octubre

      Elimina
  4. Flandes va lluitar 80 anys contra la dominació espanyola. Encara recordan a la Grand Place de Bruselles les execucions dels revoltats per el Duc d'Alba . El nom "ALBA" está prescrit a Flandes. Flamencs empatizen amb Catalans. Totes les antigues colonies espnyoles guarden un molt mal record de la dominació i repressió de l'espanya colonialista.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Hipòtesi: La taula de negociació a Brusel·les entre Catalunya, Espanya i la UE

La presència del President Puigdemont i d'una part del seu govern a Brussel·les fa pensar que hi ha acordada una taula de negociació internacional per Catalunya.  Tot plegat podria anar per aquí:  Hi ha negociacions. La bona notícia és que hi ha negociacions en curs i, per tant, hi podria haver acord. Es a dir, Europa ha obligat a Espanya a seure a la taula de negociacions i vol resoldre el conflicte amb certa celeritat i dintre dels paràmetres civilitzats. Volen rentar la roba bruta a casa.  Perquè Brussel·les? Perquè és on té la seu la Unió Europea. L'ambaixada catalana a Brussel·les sembla que serà el punt de trobada de les negociacions entre el Regne d'Espanya, la República Catalana i la Unió Europea. El fet que Rajoy digués fa uns dies que cessaria totes les ambaixades excepte la de Madrid i Brussel·les era sospitós. Acte seguit, Bèlgica va oferir asil polític. Quedava bastant clar que el President i el seu consell negociador demanarien l'asil per negoci

Quan temps pot aguantar la Unió Europea amb presos polítics catalans?

El govern espanyol continua engreixant la llista de presos polítics. Ara ens preguntem: quant temps podrà encaixar  aquesta vergonya  la Unió Europea ? I d'altra banda, ens preguntem su aquestes detencions  invaliden   el possible acord que intuïm que existeix per establir una taula de negociacions? La possibilitat d'una taula de negociació segueix vigent. Anem a pams. A l'anterior article varem plantejar-nos la possibilitat que hi hagués acordada una taula de negociació, per imposició de la Unió Europea, entre els governs de la República Catalana, del Regne d'Espanya i mediadors de la UE. Res del que ha passat invalida això. Però Espanya continua ampliant la llista de presos polítics. Tot i que ens pugui semblar difícil de creure, res del que ha passat aquests dies invalida aquesta possibilitat. Malgrat els embats cruels i injustos del govern espanyol contra els càrrecs electes del govern català, les possibilitats d'existència de la taula de negociaci

Els Estats Units ja varen resoldre el tema de les secessions internes al segle XVIII

Els actuals líders polítics europeus estan prenent el pèl als ciutadans de Catalunya i a tots els ciutadans d'Europa. Resoldre el tema de les secessions internes de la Unió Europea no és difícil de gestionar i els Estats Units ja varen solucionar-ho al segle XVIII. Vergonya europea. Els mandataris europeus estan fent fer a Europa un paper ben ridícul i galdós per encobrir un estat feixista com Espanya i perpetuar un conflicte que no presenta massa problemes de resolució en el segle XXI. Molt probablement pagaran davant els jutges per la pèssima gestió d'un tema que ja haurien d'haver previst i resolt. Per la seva irresponsabilitat en un assumpte que ja ha provocat ferits, repressió, confiscacions econòmiques i empresonaments injustificats contra ciutadans europeus per part d'un dels estats membres. Solucions en secret. Sospitem que ja hi ha en curs una taula de negociacions a tres bandes que, de moment, mantenen en secret. Ho hem explicat en articles anteriors

Hipòtesi: La taula de negociació a Brusel·les entre Catalunya, Espanya i la UE (II)

Si donem per cert que la Unió Europea prepara una taula de negociació entre Catalunya, Espanya i la UE, en algún moment se li devia confirmar al President Rajoy. Quan podria haver tingut lloc aquesta trobada?  Un sospitós premi Princesa d'Astúries. L a cerimònia de lliurament del Premi Princesa d'Astúries, el passat divendres 20 d'octubre de 2017, té molts números de ser el moment escollit. Recordem que en aquesta vetllada es va lliurar el Premi de la Concòrdia a la Unió Europea. Havien estat convidats els tres líders europeus a recollir del premi, però a aquesta mena de cerimònies, com a molt, hi assisteix un representant, no pas els tres. En canvi, aquesta vegada no va ser així. Una trobada extraordinària. Els periodistes i els mateixos organitzadors van trobar "extraordinari" que es desplacessin a Oviedo les tres personalitats polítiques més importants de la UE. Tot semblava molt excepcional, però ningú va pensar malament. L a presènc